Vrouw deelt geniaal trucje om verlepte kamerplant te redden

Spread the love

Gaan planten bij jou altijd in een mum van tijd dood? Zonde! Misschien dat dit trucje je kan helpen. Een Australische vrouw deelde deze truc op Facebook en zegt dat je hiermee elke verlepte kamerplant weer tot leven kunt wekken.

Het enige dat je nodig hebt is een banaan en wat water.

Uitdroogde of verdronken kamerplant

Laat jij je planten altijd uitdrogen omdat je ze vergeet water te geven? Of ben je juist iemand die ze een beetje te veel aandacht geeft – in de vorm van water – waardoor ze verdrinken? De Australische Kate Freebrain begrijpt dat het ook voor mensen met groene vingers soms moeilijk is om planten in leven te houden. Daarom deelt zij haar beste tip.

Bananenschil

Haar geniale truc is om een bananenschil in een pot water te doen en deze 24 uur te laten staan. Daarna gebruikt ze dit water om haar planten te voeden. “Mijn planten zien er dan instant weelderig en weer prachtig groen uit”, laat ze weten.

Plantenexpert

Kate is zelf een échte plantenliefhebber en heeft meer dan 50 planten. Op haar Facebookpagina The Pantry Mama schrijft ze daarover. “Ik maak altijd een potje klaar als ik banaan heb gegeten. Door deze truc worden voedingsstoffen als kalium, fosfor en calcium aan de planten toegevoegd”, vertelt ze. Hierdoor worden de planten niet alleen sterker en groeien ze beter, ook beschermt dit ze tegen ongedierte.

Nog meer tips

Kate’s fans reageren enthousiast op haar tip en laten weten dit te gaan proberen. Een van haar volgers geeft ook nog een andere tip mee: je kunt een bananenschil ook gebruiken om het stof van bladeren af te vegen of om rozenstruiken beter te laten groeien door een bananenschil in de grond te stoppen. Nooit meer zomaar weggooien dus, die schillen!

Dít doen rouwvliegjes met je plant, en zo kom je ervan af:

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *