Híer moet je op letten bij het kopen van een nieuwe kamerplant

Spread the love

Als je een nieuwe kamerplant koopt, gaat-ie dan weleens al binnen een week of twee al dood? Dan ligt dat waarschijnlijk niet aan jou, maar aan de gezondheid van de plant toen je hem kocht. 

Planten best prijzig zijn en dan is het wel fijn om er zeker van te zijn dat je een gezonde plant koopt. Wanneer een plant na één tot twee weken in huis al sterft of triest oogt, was-ie waarschijnlijk al ongezond of ongelukkig toen je hem kocht. Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een groene vriend op de volgende dingen te letten:Advertentie

1. Levendige kleuren

Let bij het kijken naar een nieuwe kamerplant goed op de kleur. Zijn de stengels echt groen of vertonen de bladeren wat verkleuring? Wanneer een plant een beetje is verkleurd en gele/bruine bladeren heeft, hoeft niet altijd het einde van een plant te betekenen. Maar het geeft vaak wel een indicatie van een ongelukkige plant. Hij heeft mogelijk te veel zon gekregen.

2. Hangende bladeren

Hetzelfde geldt voor hangende bladeren. Als je ziet dat een plant al verwelkt, kun je beter voor een andere kiezen. Een gezonde plant ondersteunt zichzelf en heeft dus geen hangende bladeren of takken. Natuurlijk krijgen sommige planten in de winkel ondersteuning van een bamboestok maar dit is prima. Dit geldt vaak voor grote planten. Maar als je stompe stengels vindt die gepaard gaan met bruine vlekken op bladeren, is dit geen goed teken.

3. Wolluis

Kies nooit een plant met ongedierte. Ten eerste is het moeilijk om deze plant in leven te houden, maar het brengt ook nog eens je andere planten in gevaar. Wolluis is een veelvoorkomende kamerplantplaag. Je herkent wolluis aan z’n vacht. Deze kleine beestjes bevinden zich in een suikerspinachtige, kleverige substantie.

4. Nieuwe groei

Het beste kun je gaan voor planten die al nieuwe groei hebben. Zoek er een die al nieuwe babyblaadjes heeft. Nieuwe groei is het teken van een gezonde plant, ongeacht uitval of verkleuring.

Maak van je slaapkamer een groene oase met deze 5 planten:

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *